Müzik

müzik

MÜZİK

TAN SAĞTÜRK TABSANAT AKADEMİ'DE MÜZİK EĞİTİMİ

Çocukluğundan itibaren sanat ile, müzik ile iç içe olan kişilerin “farkındalık” kavramının ne kadar geliştiğini görebilirsiniz. Çünkü tüm sanat dallarının ortak noktası olan ritim, müzik ile ortaya çıkar.

Belki hiçbir söz, sahnede çınlayan notalar kadar dinlenmedi. Bir diva ya da ozan değilsiniz belki, milyonları bulmasa da seyirciniz, tek bir ortak noktada buluşur kalpleriniz. Ve müzik başlar… Aranızda ışıktan bir perde, tüm yaşamlar o sahnede başlayıp biter… Heyecan, enerji, şiirsellik… Tıpkı ilk günkü gibi…

Notalar, ritim, sözler hepsi en güzel bütünü oluşturuyor: Müzik… Kendini ve hislerini ifade etmenin, ruhun yaratıcılığını canlandırmanın belki de en güzel yollarından biridir.

Müzik aslında olumsuz dış etkenlere karşı bir dirençtir, direniştir. Bu sayede ruhu besler. Her nota, her ses, her akort kısacası her detay gözden geçirilir. Çünkü başarının sırrı bu ayrıntılarda gizlidir.

Piyano

“Belki hiçbir söz, sahnede çınlayan notalar kadar dinlenmedi. Bir diva ya da ozan değilsiniz belki, milyonları bulmasa da seyirciniz, tek bir ortak noktada buluşur kalpleriniz. Ve müzik başlar…”

Keman

“Bütünleşiyorum kendimle. Bu başka bir şey değil, büyülü seslerle kendini bulma coşkusu…”

Gitar

“Arada sırada inanmak güç geliyor… Tekrar tekrar sormak gerekebiliyor kendine bazen… Son notaya kadar herkesin dinlediği, alkışlayarak hayran hayran baktığı, sahnedeki bu ışık, bu ses ben miyim…”

Flüt

“Flütü her üflediğimde çıkan sesler adeta yeniden can veriyor bana. İçime güneşler doğuyor, baharlar geliyor sanki.”

Bateri

Davul, bilinen en eski vurmalı çalgılardan biridir. Ahşap, maden ya da pişmiş topraktan silindirik bir gövdeye gerilen deriden oluşur. El ya da sopayla çalınır. Biçimi değişse de dünyanın her yerinde ve her toplumda kullanılan bir çalgıdır.

ustalar

Eğitmenlerimiz